Online: 20 Witaj, zaloguj się do naszego serwisu lub zarejestruj się i załóż bloga!

miłość w sieci...

Odpowiedz
Autor Post
malutki
malutki

Napisany: 23.01.2011 23:07

co o Tym sądzicie? mozliwe ?
sandrusiaa007
sandrusiaa007

Napisany: 25.01.2011 17:32

jeśli ktoś jest w stanie zakochać się w anonimowej osobie przez neta to tylko pogratulować :]
sandrusiaa007
sandrusiaa007

Napisany: 25.01.2011 17:54

oh. Jakież to poetyckie..

Sorry, ale ja bym czegoś takiego miłością absolutnie nie nazwała...

Być może jakieś głupie zauroczenie które prędzej czy później i tak minie.

"a jesli przyjąć ,że po kilku miesiącach osoba nie jest juz anonimowa?"

osoba nie jest anonimowa po spotkaniu... jeśli do takowego dojdzie, możemy rozmawiać o miłości, a jeśli spotkania nie będzie to jest to pic. i każdy do tego dojdzie po pewnym czasie :)

malutki
malutki

Napisany: 25.01.2011 23:14

a może Ty boisz sie słowa "miłość" :)

znasz takie uczucie z autopsji?

sandrusiaa007
sandrusiaa007

Napisany: 26.01.2011 10:30

nie, nie boje się tego słowa, poprostu jestem realistka i wiem że miłość przez kabelki nie ma racji bytu...

Belormoroth
Belormoroth

Napisany: 26.01.2011 12:45

Mozliwe jesli osoby spotkaja sie w realu. Inaczej szczera naiwnosc.
malaczarna91055
malaczarna91055

Napisany: 26.01.2011 19:46

Nie pamiętam czy dokładnie powtórze jak autor tych pięknych słów, ale Miłość to nie jest wpatrywanie się w siebie nawzajem bo miłością jest patrzeć w tym samym kierunku.

Szczerze dziwię się niektórym komentarzom, bo są zupełnie nie do przyjęcia. Nie trzeba kogoś, dotykać czy widzieć,żeby go kochać.

Wszystko zależy od człowieka np.: jeśli przywiązujesz dużą wagę do wyglądu partnera, to na pewno będzie miało jakiś wpływ czy widziałeś ją/jego czy nie, a jeśli nie stawiasz wyglądu na miejscu pierwszym czyli żadnych uzależnień od tego nie ma.

Co to jest miłość chyba nikt do końca nie może stwierdzić. na każdego może działać inaczej i mieć inny wpływ, bo wszyscy różnimy się od siebie. miłość jednych uspakaja a innych pobudza.

Dlatego też moja opinia jest taka, że w miłości wszystko jest możliwe. Nie będę przytaczała lektur, ale zerknijcie w literaturę opisywane są przypadki takiej "niespotykanej miłości"

Ps. Oczywiście zakładając, że obie strony są wobec siebie szczere, a więc wiąże się to z zaufaniem. A jak wszyscy możemy przypuszczać zaufanie stanowi fundament miłości.

Ja osobiście miałabym problemy z zaufaniem drugiej osobie w sieci, co do jej szczerości, ale są ludzie którzy potrafią zaufać i budują więzi uczuć.
Post edytowany 1 razy, ostatnio 26.01.2011
Euphorisme
Euphorisme

Napisany: 29.01.2011 15:25

Za charakter można pokochać. Sądzę jednak, że bez spotkania na dłuższą metę nie ma za bardzo szans. Miłość jest zjawiskiem, które również może się kiedyś skończyć. Osobie zakochanej przez internet w końcu się to znudzi i zacznie dostrzegać realia.
FuckYouAndHaveANiceDay
FuckYouAndHaveANiceDay

Napisany: 07.02.2011 21:11

pewnie, jak nie miłość to przyjaźń ;)
rafalv
rafalv

Napisany: 03.03.2011 00:56

Wszystko jest możliwe więc dlaczego nie miłość w sieci? :)
Co prawda można się rozczarować taką znajomością- osoba pozana w sieci może nas jawnie kłamać, nawet jeżeli chodzi o wygląd- ale kto nie ryzykuje... ;P
Oczywiście miłość bez dotyku, według mnie nie ma prawa istenieć w przeciwnym razie jest to zauroczenia, a nawet zwykłe "wyolbrzymianie" rzeczywistości. Ale z całą pewnością znajdą się takie osobty, które będą w sobie zakochane pomimo tego, że widzą się na skype ;D
Natomiast normalnym zjawiskiem jest poznanie kogośw sieci i utrzymywaniem realnych kontaktów, a wtedy różnie już niech się dzieję ;P

MissOlusiaxX
MissOlusiaxX

Napisany: 08.03.2011 18:50

Rafał jaka wypowiastka ; )) no no. Hmmm...miłość przez internet? No bez przesady, no chyba że jakieś spotkanie ale na żywo...a nie wyznawanie sobie słówek coś w stylu "Kocham Cię" przez gg lub coś innego. No bez przesady ludzie, najpierw sie spotkajcie, a potem coś jeżeli już. ;DD
123xxx321
123xxx321

Napisany: 08.03.2011 18:58

MissOlusiaxX a spotkasz się ze mną? :D
MissOlusiaxX
MissOlusiaxX

Napisany: 09.03.2011 14:11

A nie wiem nie wiem ; DD xdd
123xxx321
123xxx321

Napisany: 09.03.2011 16:53

to znaczy, że tak? :D wiedziałem że się zgodzisz :D
GrzesiekxD
GrzesiekxD

Napisany: 10.03.2011 13:18

MissOlusiaxX, A jeśli ktoś Ci powie w realu, "Kocham Cię" to, to już będzie miłość?.. Widzę, że nie przeczytałaś co napisała "malaczarna91055" Chyba, że Ty wolisz miłość fizyczną ;D
Post edytowany 1 razy, ostatnio 10.03.2011

Napisz odpowiedź

Musisz być zalogowany, aby móc odpowiadać na tematy.
© 2012 LookMe.pl, wszelkie prawa zastrzeżone. Wszelkie materiały w profilu są własnością użytkowników, którzy zaakceptowali regulamin. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za zamieszczone materiały. Strona wygenerowana w 0.4490 s, cache: 2, zapytań do bazy: 4, core: 54 Agencja Reklamowa