Online: 85 Witaj, zaloguj się do naszego serwisu lub zarejestruj się i załóż bloga!

Pobieraczek

Odpowiedz
Autor Post
satan77
satan77

Napisany: 29.07.2010 17:40

Kto z was został oszukany przez pobieraczka, i nakazują zapłącić. Pisać :)
WieszJakJaCieLubie
WieszJakJaCieLubie

Napisany: 29.07.2010 17:56

to te takie z materialami do szkoly?

moja kolezanka tylko sie zarejestrowala, nic tam nie robila innego i przyszlo do zaplaty 150zl bodajze.

nie plac! to mozna zglosic.

Kondini
Kondini

Napisany: 30.07.2010 01:12

tak to jest gdy się nie czyta regulaminu ^^

fakt, jawnym oszustwem jest to, że "zaznaczenie ptaszka" równa się zawarciu umowy...

pobieraczka zgłaszali do UOKiK już rok temu i wygląda na to, że nic na nich nie mają ;d

uwaga cytat!

"Według specjalisty ds. prawnych firmy Eller Service (która jest właścicielem portalu pobieraczek.pl) Ireneusza Lejczaka, postępowanie prowadzone przez UOKiK ma charakter standardowej procedury kontrolnej. "Jest to zwyczajne postępowanie wyjaśniające w sprawie, nie zaś postępowanie przeciwko przedsiębiorcy" - powiedział. Podkreślił, że UOKIK nie stwierdził, iż serwis pobieraczek.pl naruszył którykolwiek z obowiązujących przepisów prawa."

(...)
"Bazując na ekspertyzie prawnej dokonanej przez kancelarię prawną specjalizującą się w zagadnieniach dotyczących handlu elektronicznego, spółka Eller Service nie ma wątpliwości co do legalności działań prowadzonych w ramach serwisu pobieraczek.pl. Oczywiście nasze stanowisko w stosunku do ewentualnej decyzji administracyjnej również będzie stanowiskiem szanującym przepisy powszechnie obowiązującego prawa"

dziękuje za uwagę

polecam rejestrowanie się na takich syfach jako Smok Wawelski z Krakowa ;)

Belormoroth
Belormoroth

Napisany: 30.07.2010 02:19

Zaplacic musisz bo Cie pozwa do sadu a ze oni nie naruszyli prawa polskiego tak Ty musisz sie dostosowac i zaplacic...

Zazwyczaj przy przyjmowaniu sie do pracy tylko ja czytam umowe przed podpisaniem... Pozniej takie sa skutki ^^

satan77
satan77

Napisany: 30.07.2010 18:43

Pozatym, oni mają same pirackie pliki, więc jak pirat ma prawo żądać za coś co do niego nie należy
Kondini
Kondini

Napisany: 30.07.2010 23:35

płacisz nie za pobieranie pirackich plików, a za dostęp do usenetu ;p
satan77
satan77

Napisany: 09.08.2010 21:50

tak czy siak-oszukują i łamią prawo
Inflagranti
Inflagranti

Napisany: 12.08.2010 00:10

Więc zarejestrowałem się na tym syfie jakieś pół roku temu podałem przy rejestracji fałszywe dane . Po tygodniu dostałem upomnienie o uregulowaniu rachunku za korzystanie z usługi pobieraczka jak wiadomo olałem minął tydzień dali mi 5 dni na zapłatę albo zgloszą sprawe do prokuratora olałem minał kolejny tydzień straszyli sądem i komornikiem . Napisałe im m@ila że nawet jak pójdę siedzieć na 10 lat to złotówki nie dostaną i żeby swoje m@ile wsadzili gdzie słonko nie dochodzi. Była cisza przez pare dni po czym usunąłem adres @

Z racji bytu że koszt to około 100 zł więc żaden prokurator nie oskarży Cię o popełnienie przestępstwa ponieważ jest to znikoma szkodliwość czynu aby zostać karanym z kk kwota musiała by przekraczać około 300 zł ja nie zapłaciłem i do tej pory nic mi nie przyszło straszą straszą i tylko tyle w przeciągu swojej działalności pobieraczej nie wytoczył nikomu ani jednej sprawy więc leje na nich z góry ;) szukają jedynie przestraszonych ludzi i żerują na ich strachu

Dzieki i PROSZE !! NIE PLACIC ZA TEN SYF NIC WAM NIE ZROBIA !!

Napisz odpowiedź

Musisz być zalogowany, aby móc odpowiadać na tematy.
© 2010 LookMe.pl, wszelkie prawa zastrzeżone. Wszelkie materiały w profilu są własnością użytkowników, którzy zaakceptowali regulamin. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za zamieszczone materiały. Strona wygenerowana w 0.0557 s, cache: 2, zapytań do bazy: 4, core: 54 Agencja Reklamowa