Pobieraczek
Odpowiedz| Autor | Post |
|---|---|
|
Napisany: 29.07.2010 17:40 Kto z was został oszukany przez pobieraczka, i nakazują zapłącić. Pisać :)
|
|
|
|
|
Napisany: 29.07.2010 17:56 to te takie z materialami do szkoly? moja kolezanka tylko sie zarejestrowala, nic tam nie robila innego i przyszlo do zaplaty 150zl bodajze. nie plac! to mozna zglosic. |
|
Napisany: 30.07.2010 01:12 tak to jest gdy się nie czyta regulaminu ^^ fakt, jawnym oszustwem jest to, że "zaznaczenie ptaszka" równa się zawarciu umowy... pobieraczka zgłaszali do UOKiK już rok temu i wygląda na to, że nic na nich nie mają ;d
uwaga cytat!
|
|
Napisany: 30.07.2010 02:19 Zaplacic musisz bo Cie pozwa do sadu a ze oni nie naruszyli prawa polskiego tak Ty musisz sie dostosowac i zaplacic...
Zazwyczaj przy przyjmowaniu sie do pracy tylko ja czytam umowe przed podpisaniem... Pozniej takie sa skutki ^^ |
|
Napisany: 30.07.2010 18:43 Pozatym, oni mają same pirackie pliki, więc jak pirat ma prawo żądać za coś co do niego nie należy
|
|
Napisany: 30.07.2010 23:35 płacisz nie za pobieranie pirackich plików, a za dostęp do usenetu ;p
|
|
Napisany: 09.08.2010 21:50 tak czy siak-oszukują i łamią prawo
|
|
Napisany: 12.08.2010 00:10 Więc zarejestrowałem się na tym syfie jakieś pół roku temu podałem przy rejestracji fałszywe dane . Po tygodniu dostałem upomnienie o uregulowaniu rachunku za korzystanie z usługi pobieraczka jak wiadomo olałem minął tydzień dali mi 5 dni na zapłatę albo zgloszą sprawe do prokuratora olałem minał kolejny tydzień straszyli sądem i komornikiem . Napisałe im m@ila że nawet jak pójdę siedzieć na 10 lat to złotówki nie dostaną i żeby swoje m@ile wsadzili gdzie słonko nie dochodzi. Była cisza przez pare dni po czym usunąłem adres @
Z racji bytu że koszt to około 100 zł więc żaden prokurator nie oskarży Cię o popełnienie przestępstwa ponieważ jest to znikoma szkodliwość czynu aby zostać karanym z kk kwota musiała by przekraczać około 300 zł ja nie zapłaciłem i do tej pory nic mi nie przyszło straszą straszą i tylko tyle w przeciągu swojej działalności pobieraczej nie wytoczył nikomu ani jednej sprawy więc leje na nich z góry ;) szukają jedynie przestraszonych ludzi i żerują na ich strachu
Dzieki i PROSZE !! NIE PLACIC ZA TEN SYF NIC WAM NIE ZROBIA !! |