Online: 34 Witaj, zaloguj się do naszego serwisu lub zarejestruj się i załóż bloga!

Czym jest dla was Miłość?

Odpowiedz
Autor Post
goku
goku

Napisany: 24.05.2011 18:10

oj ta mlodziez ;p jednym slowem milosc jest piekna ale oczywiscie ma swoje zle strony tak jak ludzie;p
XDZjaranaPrzezRapXD
XDZjaranaPrzezRapXD

Napisany: 20.06.2011 12:23

http://www.zdradzila.pl/?id=evuw3x Przykład takiej miłości...;/ Była dziewczyna mojego brata...;) Polecam...
sandrusiaa007
sandrusiaa007

Napisany: 20.06.2011 22:27

pierdu pierdu. takich stronek jest multum. a Ty zboczucho po prostu chcesz odkryć zdjecia :DDD
Sporting1986
Sporting1986

Napisany: 21.06.2011 12:10

Moja miłość miała swoje nogi a teraz nie wiem czy uwierzyć w miłość bo na razie idealnych ludzi nie widzę.:)
xOlivia26x
xOlivia26x

Napisany: 30.06.2011 14:33

Najogólniej rzecz biorąc miłość jest sumą porządania i przyjaźni, jednak jest to ogólnikowe sformułowanie .Miłość to wielkie słowo i jeszcze większa wartość w życiu każdego z nas.Potrzebujemy jej by żyć. Jak odróżnić ją od zwykłego zauroczenia? Postaram się w prostych słowach wyjaśnić to, czego nauczyło mnie życie i co sama zaobserwowałam.

Jeśli chcesz, aby twoje uczucie było silne, trwałe, takie, o jakim marzysz to zejdź na ziemię. To nie takie proste prawdziwie kochać. Aby miłość kwitła i towarzyszyła nam przez naprawdę długie lata musimy budować ją na twardym, mocnym gruncie, jakim jest zaufanie, przyjaźń, szacunek, podziw. Tylko to nam pozostanie, kiedy minie pierwszy żar zauroczenia, tylko będzie nas trzymać przy sobie w trudnych chwilach i tylko to sprawi, że będziemy chcieli nadal kochać. To bardzo ważne. Wybierając partnera/partnerkę na swoje życie nie kierujmy się więc urodą, bo ona przemija. Czas odciśnie swoje znamię na naszych twarzach, ciele i co wtedy pozostanie, jeśli nie zadbaliśmy o duchowe elementy związku? Nic nie pozostanie oprócz żalu, goryczy i złości.

Na początku jest zauroczenie, szaleństwo, ale to przemija: znika też romantyczna wiara w wszechmoc miłości, którą znamy z książek czy filmów. Miłość każdej pary jest inna, tak jak różni są ludzie: miłość będzie taka jak my i taką będzie miała moc i wartość jaką sami sobą prezentujemy. Jeśli ktoś jest ubogi duchowo to i jego uczucie nie będzie zbyt głębokie.. i odwrotnie: jeśli ktoś wiele ma do zaoferowania na budowę swojego uczucia, to więcej mu to uczucie zwróci
niebieskieoczy96
niebieskieoczy96

Napisany: 19.10.2011 19:50

Miłość... to cały świat w którym widzisz tylko jedną osobą mogącą dać Ci szczęście, to dawanie szczęścia tej drugiej osobie, wspieranie jej... Ale to także umiejętność pozwolenia drugiej osobie odejść...żeby była szczęśliwa z inną...
Alexaandraa
Alexaandraa

Napisany: 12.01.2012 19:24

Beznadziejne pytanie ... ;)) Miłością można nazwać związek osób, którzy są ze sobą kilkanaście bądź też kilkadziesiąt lat ... ;)) W tych czasach to tylko przyzwyczajenie się do drugiej osoby, polegające na wzmacnianiu związku czułościami, a nie uczuciami ... ;))

Napisz odpowiedź

Musisz być zalogowany, aby móc odpowiadać na tematy.
© 2012 LookMe.pl, wszelkie prawa zastrzeżone. Wszelkie materiały w profilu są własnością użytkowników, którzy zaakceptowali regulamin. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za zamieszczone materiały. Strona wygenerowana w 0.0365 s, cache: 2, zapytań do bazy: 4, core: 54 Agencja Reklamowa